jueves, 5 de diciembre de 2019

EL DIA UNIVERSAL DEL NEN
Que és?
El dia universal del nen és una celebració que és celebra cada any, el seu objectiu és millorar la fraternitat i també la compressió a l'infancia de tot el món. També és celebra per fer activitats que ajudin a millorar el benestar dels nens i els seus drets.
Aquest dia es celebra en països diferents, en cadascun d'aquests es fa en un dia diferent aquesta celebració, però  hi ha un dia global del dia del nen, és el dia en el qual el celebra la ONU, el 20 de novembre. Al 2019 aquest dia ha sigut un dimecres.
Origen
El seu origen es remonta al final de la Primera Guerra Mundial, que la gent va començar a pensar que feia falta una protecció especial per als infants.
Una de les primeres activistas en aquest tema va ser Eglantyne Jebb, fundadora de la organització Save The Children, que amb la ajuda de la Creu Roja van fer la primera Declaració dels Drets dels Nens.
Dia del Nen a Espanya
A Espanya es celebra el dia 15 d'abril, excepte en la comunitat autònoma de Madrid que es celebra el 2n Diumenge de Maig.
La costum típica en aquest dia és anar a menjar tota la família junta a menjar a un restaurant, el que més li agradi al nen.
Com podem ajudar
Es poden ajudar de moltes maneres, per començar dedicant més temps aquest dia a nens propers que tinguem, ja poden ser fills, cosins, nebots o alumnes, o invitar-lis a menjar, en resum fer-li el dia més feliç. Una altra cosa que podem fer és anar de voluntari a diferents llocs que tractin amb nens. També podem fer donacions a ONG que els ajudin.


Recorda Ajuda

1 comentario:

Autors Català: Mercè Rodoreda i Gurguí fou una novel·lista catalana. Ha estat anomenada la novel·lista catalana més important de la postgue...