lunes, 21 de octubre de 2019

                   Castanyada vs Halloween
Castanyada
La Castanyada és una festa típica de la comunitat autònoma catalana(Catalunya) de ESPAÑA i dels països catalans, però s'ha perdut a molts llocs menys a Catalunya.
Es celebra pel dia de tots els Sants encara que s'ha adelantat al dia anterior a la seva vigilia. A Occitània també es celebra castanyada però no pas per celebrar el dia de Tots els Sants, sino la tardor.
La tradició es vendre, comprar i menjar castanyes, ja pot ser pel carrer i fins i tot a l'escola. Per exemple a la Plaça Catalunya de Sant Boi hi ha una castanyera que hi ven.
Aquesta persona que hi ven es sol representar com una dona vella, amb roba pobra d'abrigar i un mocador al cap.
Halloween
Halloween, també conegut com ''Noche de las brujas'' és una festa típica dels paÏsos anglosaxons.
És una festa moderna que es basa en la cristianització de la festa de fi de l'estiu de origen Celta, Samhain.
Internacionalment es celebra la nit del 31 d'octubre, coincidint amb l'arribada del dia de Tots els Sants. La tradició es disfraçar-se de coses que s'aciossin amb la por.
A Espanya no es fa tant però en altres costats també hi ha una tradició què es anar per cases demanant caramels i si no te'ls donen fer-li una broma, el truc o trat
Que m'agrada més?
Jo, personalment prefereixo el Halloween, per començar no sóc molt fan de les castanyes, m'agraden però no m'encanten. I segon m'agradava disfressar-me i sortir pel poble i tot això. A sobre Halloween és per la nit que sempre divirteix més



domingo, 6 de octubre de 2019




El que més m'apassiona és...
Bona tarda,dia o nit seguidors i seguidores del meu blog. Avui us parlaré de la cosa que més m'apassiona.

La cosa que més m'apassiona és un esport, concretament el basquet.és un esport practicat entre dos equips de cinc jugadors en joc cadascun, que cerquen d'introduir una pilota dins de la cistella defensada per l'equip contrari, amb l'objectiu d'aconseguir més punts que l'adversari, tot respectant les regles del joc.
 La veritat es que no el practico desde fa molt, més o menys 2 anys però me encanta. El basquet té coses molt bones, per començar és un esport que no fa falta molta cosa per a practicar-ho, amb una cistella i una pilota ja ho tens tot, i no fa falta molt espai.
És un esport molt dinàmic i cada vegada amb més velocitat. Tens contacte amb els teus oponents que això fa que sigui més competitu.
Encara que hi han diferents posicions, un total de 5 tothom té la capacitat i possibilitat de fer totes les diferents funcions.
Si no ho has probat mai proba-ho t'ho recomano molt.
Surt algun dia qualsevol i juga ja veuras que divertit és

jueves, 3 de octubre de 2019


CAP DE SETMANA

Bon dia, tarda o nit seguidors o seguidores de internet.
Avui us explicaré els meus plans per aquest cap de setmana.
Primer el dissabte. Pel matí no he fet molta cosa la veritat, cap a les 4, després de menjar he jugat una estoneta a la Playstation 4, més o menys fins al 6. A les 6 he quedat amb els meus amics, primer vam anar a veure un partit a Can Masallera del cadet femení de 2n Any del Club Bàsquet Sant Boi, una vegada acabat el partit hem anat a casa del Pol Marante ja que no hi havia ningú però amb el consentiment dels seus pares.
Vam pujar a la seva terrassa i durant una estona vam estar allà adalt. Finalment em vaig marxar a casa

El diumenge em  vaig llevar d'hora perquè tenia un partit de bàsquet contra el club Torreforta però a casa nostra, a el pavelló Almeda. Vam guanyar de 26

El diumenge em vaig llevar tard, vaig estar una estona veient videos abans de menjar. Vaig menjar i després vaig estar una estona jugant a la play. Cap a les 6 més o menys vaig sortit amb els meus amics, vam estar pel Masallera i després vam anar a la terrasa del Pol durant una estona. Vam estar fent una mica de tonteries.

Cap a les 9 vaig tornar a casa perquè tenia que fer deures. Vaig fer-los, després vaig dinar i finalment vaig anar a veure sèries abans de dormir

Autors Català: Mercè Rodoreda i Gurguí fou una novel·lista catalana. Ha estat anomenada la novel·lista catalana més important de la postgue...